Tetszett a cikk?

Izrael elleni közös fellépésben állapodott meg Libanon és Szíria - közölte hétfőn a libanoni hadsereg. Az utóbbi időben kiéleződött a feszültség a térségben, miután Izrael október elején állítólagos palesztin kiképzőtábort támadott szíriai területen.

Hétfőn Bejrútban tárgyalt libanoni katonai vezetőkkel Haszan Turkmani altábornagy, a szíriai hadsereg vezérkari főnöke. A hadsereg közleménye arról számol be: a két ország megegyezett, hogy milyen eszközöket vet be az "ellenség fenyegetéseivel szemben", amelyekkel Libanonnak és Szíriának egyaránt szembe kell néznie. Az Izrael ellen elhatározott közös fellépés formáiról a dokumentum részleteket nem közölt.
A közleményt azt követően hozták nyilvánosságra, hogy a Hezbollah, a Libanon területén támaszpontokkal rendelkező, szíriai támogatást élvező szélsőséges síita fegyveres szervezet izraeli célpontokat támadott a két ország vitatott határtérségében. Az akcióra az izraeli hadsereg légi csapásokkal és tüzérségi támadással válaszolt.
Az utóbbi időben kiéleződött a feszültség a térségben, miután Izrael október elején állítólagos palesztin kiképzőtábort támadott szíriai területen. Az izraeli hadsereg ez alkalommal olyan mélységben hatolt be szíriai területre, amilyenre harminc éve nem volt példa. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

Spiró: A kormány magát az államot számolja fel

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál