Tetszett a cikk?

Az olasz fellebbviteli bíróság leállította Cesare Previtinek - Berlusconi jogászának – Milánóban, az úgynevezett SME-ügyben folyó vesztegetési perét, hogy a tárgyalást Bresciába helyezzék át. Az áthelyezés a per elévülésig tartó elhúzódását is jelentheti.

A jelenleg Milánóban folyó SME-ügyben Cesare Previtire 11 év börtönbüntetés kiszabását kérte a vád, mert Previti - aki Berlusconi vállalatbirodalmának jogásza, illetve a médiamágnás 1994-es kormányának védelmi minisztere volt - 1985-ben kenőpénzekkel akadályozta meg az állami élelmiszeripari konszern (SME) eladását Berlusconi vetélytársainak. A konszernt végül Berlusconi cége, a Fininvest vásárolta meg.
Az olasz fellebbviteli bíróság jelenlegi döntésével gyakorlatilag leállította Cesare Previti vesztegetési perét. A bírósági döntés szerint Milánóban nincsenek meg a szükséges feltételek a per lefolytatásához, helyt adva ezzel a bresciai ügyészség júliusi indítványának, melyben hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolta meg a vesztegetési ügyben eljáró két közvádlót. A végleges, legfelsőbb bírósági döntés hónapokat vesz majd igénybe, január elején viszont a három milánói bíró egyikének lejár a mandátuma. Az olasz törvények szerint egy új bíró bevonása gyakorlatilag egyet jelent azzal, hogy a pert a nulláról kell kezdeni, vagyis a jogi eljárás hosszú-hosszú évekig elhúzódhat.
A milánói bírák több vesztegetést is vizsgáltak, "gigantikus korrupciós ügyet" tártak fel, amelynek során még áprilisban 11 évi szabadságvesztésre ítélték Previtit, aki fellebbezése elbírálásáig szabadlábon maradhat. A jelenleg folyó SME-ügyben Berlusconi is érintett volt, de a közelmúltban hozott s gyakorlatilag személyére szabott mentelmi törvény nyomán leállt az ellene folyó eljárás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

2035-re teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró

2035-re teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró