Tetszett a cikk?

Legalább 13 halálos áldozata van a Kaliforniában napok óta pusztító tűzvésznek és 50 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat. George Bush amerikai elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította a régiót.

George Bush amerikai elnök hétfőn katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kalifornia államot, lehetővé téve szövetségi segélyek nyújtását az erdőtüzek dúlta déli régióknak. Gray Davis leköszönő kaliforniai kormányzó a nemzetőrséget hívta az ötezer tűzoltó megerősítésére, hivatala pedig folyamatosan tájékoztatta a tűzvészről Arnold Schwarzenegger megválasztott kormányzót, aki novemberben foglalja el posztját.
A Kaliforniában pusztító, egy évtizede példátlan tűzvész eddig 13 halálos áldozatot követelt, 160 ezer hektárnyi földet perzselt fel, a lángok 30 ezer házat fenyegettek, és ezer már leégett. Hétfő estig 50 ezer ember kényszerült otthonának elhagyására, több ezren éjszakáztak szükségszállásokon.
San Diego térségében, ahol a tűz a hétvégén a legtöbb halálos áldozatot szedte, hétfő délután valamelyest csillapultak a sivatagi szelek. A meteorológusok szerdára némi lehűlést jósoltak. A rendőrség gyanúja szerint legalább két tüzet gyújtogatás okozott, egy férfit őrizetbe vettek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok