Tetszett a cikk?

"Hiteles információnk van arról, hogy terroristák nyugati légitársaságok érdekeltségeit célozták meg Szaúd-Arábiában" - fogalmaz a rijádi amerikai nagykövetség közleménye. Az USA ezért arra inti polgárait, ha nem létfontosságú, ne utazzanak a Perzsa-öböl menti királyságba.

A nagykövetség szombaton már figyelmeztette a Szaúd-Arábiában élő amerikai állampolgárokat: legyenek óvatosak, mert feltételezhető, hogy az arab országban tevékenykedő terroristák támadásokat időzítenek nyugati országok állampolgárai ellen a ramadán (a muzulmánok böjti hónapja) idejére, amely hétfőn kezdődött el. Nagy-Britannia pénteken, Ausztrália pedig szintén szombaton adott ki hasonló figyelmeztetést saját állampolgárainak.
Öngyilkos merénylők robbantásokat hajtottak végre májusban a királyság fővárosában, Rijádban egy nyugatiak lakta lakótelep ellen. Akkor 35 ember vesztette életét, köztük kilenc amerikai. A szaúd-arábiai hatóságok nagyszabású hajtóvadászatot rendeztek e támadássorozat után az országban megbújó terroristák ellen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa

Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa

A SZFE-kancellár szerint fogy a hallgatók lelkesedése

A SZFE-kancellár szerint fogy a hallgatók lelkesedése

Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője