Tetszett a cikk?

Hat napon belül már a második bányaszerencsétlenség következett be szerdán Oroszországban. A két baleset összesen hat halálos áldozatot követelt, egy bányász pedig eltűnt.

Öt bányász holttesttét találták meg az Oroszország távol-keleti részén fekvő Partyizanszk Centralnaja bányájában, ahol szerdán robbanás történt. A robbanás idején hetvenegyen dolgoztak a mélyben, hatvanhat bányászt sikerült kimenteni a betemetett aknából. Öten közülük súlyosan megsérültek, egyikük állapota válságos – közölte Vlagyimir Dozorov, a bánya igazgatója. A 757 méter mélyen bekövetkezett szerencsétlenséget feltehetően metángázszivárgás okozta.
Alig 6 nappal ezelőtt a Rosztov megyei Zapadnaja bányát öntötte el a talajvíz. Itt a mentőbrigádoknak szerdán reggel sikerült áttörniük annak az aknának a falát, ahol a bánya foglyai menedéket találtak a tárnák többségét elöntő víz elől. A mentőalakulatok 12 mélyben rekedt bányászt találtak, de egyet közülük már holtan, egy újabb bányász pedig eltűnt. A szerencsétlenség bekövetkeztekor egyébként összesen 71 embert tartózkodott a bányában, huszonötnek sikerült saját erejéből feljutnia, harminchármat pedig már szombaton kimentettek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart

Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart

A viharok elvonulnak, marad az egész napos eső

A viharok elvonulnak, marad az egész napos eső

Sokkoló képek: megmutatták, mi történhet Szegeddel és a Tiszával, ha nem változtatunk az életünkön

Sokkoló képek: megmutatták, mi történhet Szegeddel és a Tiszával, ha nem változtatunk az életünkön