Tetszett a cikk?

Kötél általi halálra ítélték szerdán az Aum Sinrikjo (Legfelsőbb Igazság) szekta vezetőjének orvosát. A világvégét hirdető szekta 1995-ben gyilkos gáztámadást hajtott végre a tokiói metróban, huszonnégy ember halálát okozva ezzel.

A negyvenegy éves Nakagava Tomomasza részt vett annak a szaringáznak az elkészítésében, amelyet a szekta a japán főváros metrójában elkövetett, tizenkét ember halálát okozó merényletben, illetve egy korábbi, Macumotóban elkövetett, hét halálos áldozattal járó támadás során is használt – mondta ki a tokiói bíróság. Rábizonyították továbbá, hogy részt vett több más, kultikus jellegű gyilkosságban is, így számláját összesen huszonnégy ember halála terheli. Tomomasza a szekta tizedik tagja, akit halálra ítéltek. Az Aum szekta pere Aszahara Soko, a guru ügyének újabb tárgyalásával folytatódik. Valószínűleg rá is halálos ítélet vár a metróban elkövetett ideggáz-támadás miatt.
A közeli világvégét hirdető Aum Sinrikjo szektának fénykorában harmincezer tagja volt, egyharmaduk Oroszországban. Japánban ugyan nem tiltották be a szektát, de szigorú rendőri ellenőrzés alatt áll. Nevét Alefra változtatta, jelenleg mintegy ezer tagot számlál.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb gyárat nyit Tatabánya mellett a Doosan

Újabb gyárat nyit Tatabánya mellett a Doosan

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket