Tetszett a cikk?

Az iraki ellenállók felrobbantottak egy amerikai harckocsit Bagdadtól északra és rajtaütést hajtottak végre a lengyel parancsnokság alatt álló nemzetközi hadosztály katonái ellen Bagdadtól délre. A szerdára virradóra elkövetett támadásokban két amerikai katona meghalt, hét ukrán és egy amerikai katona megsebesült.

Az amerikai katonák Abrams harckocsiját taposóaknával vagy az út mentén elhelyezett pokolgéppel tették harcképtelenné. A 4. gyalogos hadosztály katonái egy őrhelyre tartottak, amikor a páncélost az iraki fővárostól 70 kilométernyire fekvő Balad település közelében felrobbantották - jelentette be szerdán az amerikai hadsereg szóvivője, Jossyln Aberle őrnagy. A sebesült katonát egy németországi amerikai katonai kórházba szállították.
Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint valószínűleg most először semmisítettek meg az iraki ellenállók egy M1 Abrams harckocsit azóta, hogy George Bush amerikai elnök május elsején befejezettnek nyilvánította a főbb hadműveleteket az arab országban. A háború aktív szakaszában a 68 tonnás harckocsik közül, amely az amerikai hadsereg páncélos erőinek fő harceszköze, többet is kilőttek - tette hozzá a hírügynökség pontos adat említése nélkül. Az AP összesítése szerint a mostani áldozatokkal 115-re emelkedett a támadásokban életüket vesztett amerikai katonák száma május elseje óta Irakban.
Támadás érte szerdára virradóra a lengyel parancsnokság alatt álló nemzetközi hadosztály ukrán katonáit is. Hét katona megsebesült. Az ukránok járőrszolgálatot teljesítettek a Bagdadtól délkeletre fekvő Szuvádzsran térségében, amikor lesből megtámadták őket géppisztolyokkal és páncéltörő gránátokkal felfegyverzett ismeretlenek. Öt katona sérülése súlyos - jelentette a dpa német hírügynökség. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál