Tetszett a cikk?

Kivonja Irakból külföldi munkatársainak egy részét a Nemzetközi Vöröskereszt, miután hétfőn öngyilkos merényletet követtek el bagdadi központja ellen. Az amerikai külügyminiszter arra kérte a szervezetet, hogy ne hagyja el Irakot.

A segélyszervezet – amelynek Irakban jelenleg 800 iraki és 35 külföldi dolgozik – helyi munkatársai segítségével folytatja humanitárius tevékenységét az országban. „A vöröskereszt továbbra is elkötelezett az iraki emberek segítése mellett. Nincs más választásunk, mint alkalmazkodni a munkakörülményekhez” - közölte Pierre Kraehenbuehl, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) operatív vezetője.
Bagdadban hétfőn, az iszlám szent hónap, a ramadán első napján öt robbantás történt, a támadássorozatnak 43 halálos áldozata és több mint 200 sebesültje volt, s a fő merénylet az ICRC központja ellen irányult. Colin Powell amerikai külügyminiszter ugyanakkor kedden arra kérte az ICRC-t és más nemzetközi szervezeteket, hogy ne hagyják el Irakot. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

Biztosítási alkuszok szövetsége: drágulhat a kötelező biztosítás díja

Biztosítási alkuszok szövetsége: drágulhat a kötelező biztosítás díja

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok