Tetszett a cikk?

Egy tűzoltó életét vesztette, három társa pedig megsérült szerdán a kaliforniai San Diego megyei Julian egykori aranybányász város és Santa Isabel falu közötti hatalmas cédrustűzzel küzdve - jelentette a Reuters.

A tűzoltó elhunytával 18-ra emelkedett a Los Angeles északi környéke és az USA Mexikóval szomszédos déli határvidéke között kilenc napja dúló 17 erdőtűz halálos áldozatainak száma (túl a Mexikóban kioltott két emberéleten). Szerdán már több mint 13 ezer tűzoltó, valamint 121 repülőgép és helikopter volt bevetésben. Az erősítések Kalifornia más részeiből és hat szomszédos államból érkeztek. A kilenc nagy és nyolc kisebb tűz már 246 ezer hektárt perzselt fel és több mint 2100 házat pusztított el.
A San Bernardino hegységben pusztító tűzvész az Arrowhead tótól délre lévő Running Springs üdülővárost fenyegette. A lángok kedd este 50 ezer embert űztek el Los Angelestől 110 kilométernyire keletre lévő hegyvidékről. A kaliforniai erdőgazdálkodási hivatal igazgatója megkondította a vészharangot: mindenképpen meg kell akadályozni, hogy a nagy tüzek elérjék azokat a beteg és ezért felettébb gyúlékony erdőket, amelyek San Bernardino és San Diego megye hegyvidéki városait övezik. Több mint 160 ezer hektárnyi bogarak által tönkretett, holt erdő van ezekben a térségekben - mondta Andrea Tuttle.
Arnold Schwarzenegger republikánus színekben megválasztott kaliforniai kormányzó a washingtoni kongresszusban mindkét nagy párt törvényhozóitól ígéretet kapott arra, hogy támogatást nyújtanak a katasztrófa sújtotta, lyukas büdzséjű államnak, már amennyire a szövetségi költségvetés saját megszorításai engedik. Az osztrák származású filmsztár a való életben zajló dráma láttán összefogásra kérte a honatyákat. Nem hiszem, hogy tűzvész áldozatai most törődnének azzal, hogy ki demokrata és ki republikánus - jegyezte meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Brutális sebességgel tölti a mobilt a Vivo új töltője

Videó: Brutális sebességgel tölti a mobilt a Vivo új töltője

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?