Tetszett a cikk?

Vlagyimir Putyin orosz elnök felmentette Alekszandr Volosint, az elnöki adminisztráció vezetőjét, a szombaton letartóztatott Jukosz-elnök, Mihail Hodorkovszkij pártfogóját. A távozó vezető helyére az orosz elnök Dmitrij Medvegyevet nevezte ki, aki 2000-ben Putyin elnökválasztási stábját vezette.

Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön felmentette Alekszandr Volosint, az elnöki adminisztráció vezetőjét. Volosin az elmúlt évtized vadprivatizációjában meggazdagodott újgazdag vállalkozói réteg legbefolyásosabb támogatója volt. Menesztése várható volt, azok után, hogy szombaton letartóztatták egyik pártfogoltját, Mihail Hodorkovszkij Jukosz-elnököt. Volosin állítólag maga adta be lemondását, mivel nem értesítették előre Hodorkovszkij letartóztatásáról. Elemzők szerint távozása alapjaiban rajzolja át a Kreml-béli erővonalakat, így előtérbe kerül a korábban Putyinnal együtt hatalomba került úgynevezett KGB-s csoport.
A távozó Volosin helyére az orosz elnök Dmitrij Medvegyevet nevezte ki, aki 2000-ben Putyin elnökválasztási stábját vezette. Medvegyev - aki Putyin "pityeri" (szentpétervári) csapatának legfiatalabb tagja, s az elnök legbizalmasabb köréhez tartozik - eddig Volosin első helyetteseként dolgozott. Medvegyev első helyettese Dmitrij Kozak, helyettese pedig Igor Suvalov lesz.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Zuglói hotelszobából vitte el a TEK a szökésben lévő elítéltet

Zuglói hotelszobából vitte el a TEK a szökésben lévő elítéltet

Egy magyar férfi azt terjesztette, a koronavírus kamu, majd nem sokkal később belehalt

Egy magyar férfi azt terjesztette, a koronavírus kamu, majd nem sokkal később belehalt