Tetszett a cikk?

Tizenhat amerikai katona vesztette életét vasárnap Irakban egy ellenséges rakéta által eltalált helikopter lezuhanásakor, és a gépen utazó több mint harminc szabadságos katona közül további húsz megsérült. Bagdadban egy pokolgép egy katonával, Fallúdzsában egy robbantás pedig az amerikai védelmi minisztérium két polgári alkalmazottjával végzett.

Szemtanúk szerint a helikopter, amely a bagdadi nemzetközi repülőtér felé tartott, az amerikaiakkal szembeni ellenállás egyik bástyájának tartott Fallúdzsa városától délre zuhant le, miután a rá kilőtt két föld-levegő rakéta egyike eltalálta. Az amerikai hadsereg szóvivője szerint a helikoptert "ismeretlen fegyverrel lőtték le".
Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter nem sokkal a támadás után úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok nem adja fel iraki küldetését és folytatja a harcot a nemzetközi terrorizmus ellen. A miniszter szerint a háborút ott kell megvívni, ahol a terroristák vannak, s nem lehet egyszerűen elbújni és abban reménykedni, hogy nem csapnak le újból.
A helikopter lelövése a legvéresebb támadás az amerikai katonák ellen az arab országban azóta, hogy az Egyesült Államok vezette szövetségesek március 20-án megindították iraki hadműveleteiket, amelyek a következő hónapban véget vetettek Szaddám Huszein volt iraki elnök rendszerének. Vasárnap összesen 19 amerikai vesztette életét Irakban, miután Bagdadban egy pokolgép egy katonával, Fallúdzsában egy robbantás pedig az amerikai védelmi minisztérium két polgári alkalmazottjával végzett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina klinikai tesztjében

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina klinikai tesztjében

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják

Emlékérmét bocsátott ki az MNB az Állami Számvevőszék tiszteletére

Emlékérmét bocsátott ki az MNB az Állami Számvevőszék tiszteletére