Tetszett a cikk?

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn egy katonai ellenőrzőpont közelében a ciszjordániai Rós Hájin izraeli település mellett. A Gázai övezet és Izrael közötti Szufa határátkelő közelében pedig pokolgépre bukkantak az izraeli katonák.

Az azzúni csomópontnál történt robbanásban a merénylő életét vesztette, másokban azonban nem esett kár. Az izraeli biztonsági erők magas készültségi helyzetben vannak az öngyilkos merényletek fenyegetése miatt: a Ciszjordániából Izraelbe vezető útvonalakat fokozottan vigyázzák, ezen kívül újabb katonai ellenőrzőpontokat létesítettek.
Ugyancsak izraeli katonák a Gázai övezet és Izrael közötti Szufa határátkelő közelében nagy erejű, 30 kilogramm robbanószert tartalmazó pokolgépet találtak és hatástalanítottak. Vasárnapra virradó éjjel ugyanabban a körzetben katonák három gyanús alakot észleltek egy tiltott katonai területen. Harckocsikból tüzet nyitottak rájuk, s kettőt közülük megsebesítettek. Palesztin biztonsági források - a két sebesült beszámolója alapján - azt közölték, hogy harmadik társuk életét vesztette, az izraeli szóvivő szerint viszont nem találtak holttestet a helyszínen.
Később a Jasszer Arafat palesztin elnök Fatah mozgalmához kötődő al-Aksza Mártírjainak Brigádjai jelentkezett, hogy az ő emberei hatoltak be a katonai területre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó