Tetszett a cikk?

Heves esőzések okozta hirtelen áradások következtében 66 ember, köztük öt külföldi vesztette életét hétfőn az indonéziai Szumátra szigetén, egy kedvelt üdülőhely közelében.

A vasárnap éjszakától ömlő eső Medan, Észak-Szumátra Jakartától északnyugatra fekvő központja közelében okozott áradást. Több házat magával sodort a hömpölygő áradat. A külföldi áldozatok között egy német, egy ausztrál, két kínai és egy szingapúri van. Több tucatra tehető az ismeretlen sorsú, eltűnt személyek száma. Egy mentést végző tisztségviselő szerint az áldozatok száma akár 72 is lehet.
A Medan közelében fekvő, elárasztott Bohorok üdülőhely orángután-rezervátuma évente több ezer külföldi turistát vonz. Sokan közülük a most megáradt folyó közelében épült olcsó vendégházakban szállnak meg.
Szumátra szigetén az erdőirtások okolhatók a gyakori földcsuszamlásokért és áradásokért, mivel nincs, ami természetes módon felszívja a csapadékot. A sziget pálmaültetvényei fontos nyersanyagforrásul szolgálnak az indonéz gazdaság számára. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Három új rovarhotelt helyezett ki Budapesten a Főkert

Három új rovarhotelt helyezett ki Budapesten a Főkert