Tetszett a cikk?

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kapcsolódik az a terrorista csoport, amelynek a mekkai zarándokok ellen tervezett támadását a szaúd-arábiai hatóságok meghiúsították - közölte a szaúd-arábiai belügyminisztérium kedden.

Előző nap a szaúdi hatóságok bejelentették, hogy a rendőrség tűzharcban lelőtt két terroristát Mekkában, az iszlám szent városában, és meghiúsított egy terrorista összeesküvést. A tűzharc után a városban megszigorították a biztonsági intézkedéseket. A szent városban a böjti hónap, a ramadan utolsó tíz napján mintegy kétmillió muszlim zarándok érkezését várják az omra, a kis zarándoklat alkalmából.
Najef bin Abdel-Aziz herceg, szaúdi belügyminiszter maga is kifejtette, hogy a hatóságok a zarándokok elleni terrortámadást hárítottak el. "Ezek az emberek a ramadán hónapját veszik célba. Az egész országot mindenütt a terror színterévé akarták tenni, még a világ legszentebb helyét is, ahova szaúdiak és nem szaúdiak jönnek imádkozni Istenhez" - közölte a miniszter
Najef elmondta azt is, hogy a hétfői akció során a rendőrség őrizetbe vett négy olyan személyt, akit a szaúdi születésű Oszama bin Laden al-Kaida-vezérhez kötődőnek tartanak, ketten pedig önként adták fel magukat. Az előbbiek egyike megsebesült.
A hétfői összecsapás alig több mint egy héttel azután történt, hogy az amerikai és a brit hatóságok a királyság területén lévő nyugati célpontok elleni támadásokra figyelmeztettek a ramadán idején, s az ország elkerülésére intették állampolgáraikat.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnövelték az összes Tesla hatótávját

Megnövelték az összes Tesla hatótávját

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét

3000 éves labdákat találtak

3000 éves labdákat találtak