Tetszett a cikk?

Szemjon Kukesz orosz származású amerikai üzletembert nevezték ki azonnali hatállyal a Jukosz orosz olajtársaság tegnap lemondott vezérigazgatója, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Mihail Hodorkovszkij utódjául. Kukesz szerint a sajtó túldramatizálja a Jukosz-ügyet.

Kukesz tagja volt eddig a Jukosz igazgató tanácsának, korábban a Tyumen Oil orosz olajtársaság elnökeként dolgozott. A Jukosz tanácsa Steven Theede-t nevezte ki a Jukosz-Moscow élére, ez a fiókvállalat felelős a vállalatóriás legtöbb igazgatási feladatának végrehajtásáért. Bruce Misamore maradt a vállalat pénzügyi vezetője.
Mihail Hodorkovszkij, az orosz kőolaj-óriásvállalat eddigi, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vezetője kizárólag a Jukosz jótékonysági alapja élén kíván megmaradni. A Financial Times című brit üzleti napilap szerint Kukesznek nagy előnye, hogy amerikai állampolgár, mivel így az orosz ügyészségnek nehezebb lenne eljárnia vele szemben.
Szemjon Kukesz szerint a sajtó túldramatizálja a Jukosz-ügyet. Mint mondta, az olajvállalat vezetésének eddigi stratégiájában nem lesz változás. Az 1946-ban Oroszországban született és 1977-ben az Egyesült Államokba kivándorolt Kukesz szerint a gondok meg fognak oldódni, és a Jukosz még erősebb lesz. Úgy értékelte, hogy a jelenlegi "felhajtás" 3-4 hónap alatt megszűnik, és az olajvállalat is visszazökken a megszokott kerékvágásba. Mint fogalmazott, senki nem fogja elvenni a cég működési engedélyét, nem lesz forradalom Oroszországban. A piac megnyugtatása érdekében azt is hozzátette, hogy növelni kívánják az olajkitermelési mutatókat, új technológiákat vezetnek be. Azt mondta, hogy Hodorkovszkij távozásával a vállalat működése cseppet sem szenvedett kárt, újabb piacok meghódítása a cél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A boldogság inkább a személyiségünktől függ, mint a körülményeinktől

A boldogság inkább a személyiségünktől függ, mint a körülményeinktől

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Kihagytátok a töltőt? A Samsung is megtrollkodta az Apple-t

Kihagytátok a töltőt? A Samsung is megtrollkodta az Apple-t