Tetszett a cikk?

Négy katona sebesült meg kedden este Bagdadban, amikor több nagy erejű robbanás volt hallható a város központjában, az amerikai főhadiszállás közelében. A detonációk eredetéről eltérnek a hírügynökségi beszámolók.

Hivatalos amerikai források szerint a koalíciós erők katonái sebesültek meg, valószínűleg valamennyien amerikaiak, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg. A Pentagon szóvivője arról tájékoztatott, hogy a sérültek közül volt, akit kórházba kellett szállítani, egy személyt a helyszínen részesítettek elsősegélyben.
Öt, más források szerint négy nagy erejű robbanás volt hallható Bagdad központjában kedden este. A sebesültekről szóló jelentést az Irakban állomásozó koalíciós erők nem erősítették meg és azt közölték, hogy a robbanások nem okoztak károkat.
Füst volt látható nem messze az amerikai katonák főhadiszállásának közelében, a Tigris folyó mentén. Amerikai katonai források két robbanást erősítettek meg pontos helyszín említése nélkül, de más források sem pontosították, hol történtek a detonációk. A Reuters azt valószínűsítette, hogy a főhadiszállás területén történtek a robbanások, amelyeket azonban az AFP tudósítói szerint aknavetőkből kilőtt gránátok okozhattak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Frissült a Kia Stonic, kéziváltós hibridként lesz kapható

Frissült a Kia Stonic, kéziváltós hibridként lesz kapható

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok