Tetszett a cikk?

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonosította azt a személyt, aki a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat elkövető csoporthoz tartozott, ám még az akció előtt kénytelen volt elhagyni az Egyesült Államok területét.

A USA Today című amerikai lap szerdán az FBI egyik, névtelenséget kérő hivatalnokára hivatkozva arról számolt be: a szervezet csaknem bizonyos abban, hogy megtalálta a "huszadik gépeltérítőt". Az FBI-dolgozó részleteket nem árult el, így nem tudni, hogy ki az illető, miért kellett távoznia az Egyesült Államokból és jelenleg hol tartózkodik. Az FBI egy magas rangú illetékese megerősítette az újság értesülését, ám többet ő sem volt hajlandó mondani.
Az FBI illetékeseinek nyilatkozataiból annyi bizonyosnak tűnik, hogy a huszadik gépeltérítő nem azonos sem a gépeltérítéssel kapcsolatban egyedüliként amerikai bíróság elé állított Zacarias Moussaouival, sem a terrortámadások után egy évvel Pakisztánban őrizetbe vett jemeni Ramzi bin al-Síbával - jelentette a Reuters hírügynökség. Az amerikai hatóságok korábban mindkét férfiról azt gyanították: az ő feladatuk lett volna egy ötödik utasszállító gép eltérítése. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem utazott el az Atlético Madrid a BL negyeddöntőjére

Nem utazott el az Atlético Madrid a BL negyeddöntőjére

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Repülőgépekről oltják a horvátországi erdőtüzeket

Repülőgépekről oltják a horvátországi erdőtüzeket