Tetszett a cikk?

Jövő tavaszig a jelenlegi 130 ezerről 30 ezerre csökkentené Irakban állomásozó katonáinak számát az Egyesült Államok. Ezzel egyidőben viszont növelnék az iraki biztonsági erők létszámát.

Mindezt Peter Pace, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának helyettes elnöke közölte szerdán az amerikai törvényhozás alsóházában, a képviselőházban tartott bizottsági meghallgatásán. A létszámcsökkentést az tenné lehetővé, hogy időközben az iraki biztonsági erők jelenleg 115 ezres létszámát 170 ezerre növelnék. Ezen kívül a Pentagon arra is számít, hogy Irakban sikerült létrehozni két újabb - egyenként 12 ezer fős - nemzetközi hadosztályt.
A létszámcsökkentés mellett a Pentagon a közel-keleti országban állomásozó alakulatok egy részének - a rotáció elvét követve - friss erőkkel történő felváltását is tervezi, de a csökkentés miatt nem minden egység helyébe küldenek újat. A védelmi minisztérium csütörtökön teszi közzé az ezzel kapcsolatos részleteket - tette hozzá Pace tábornok az AFP hírügynökség jelentése szerint. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Leszel-e még?” – USEME-klippremier a hvg.hu-n

„Leszel-e még?” – USEME-klippremier a hvg.hu-n

Az Alkonyat Edwardjának itt a vége

Az Alkonyat Edwardjának itt a vége

Pótsziget: itt a minden koncertre ráhúzható beszámoló!

Pótsziget: itt a minden koncertre ráhúzható beszámoló!