Tetszett a cikk?

Súlyosan megsebesítették csütörtökön Bagdad közelében az iraki lengyel kontingens egyik őrnagyát, aki a kórházba szállítást követően meghalt. Hieronim Kupczyk őrnagy az Irakban szolgáló csaknem 2 500 fős lengyel kontingens első áldozata. Csütörtökön két amerikai katona is életét vesztette Irakban.

Csütörtök délelőtt ellenállók gépfegyverből tüzet nyitottak a Bagdadtól mintegy 30 kilométerre délre elhaladó lengyel katonai konvojra, súlyosan megsebesítve nyakán az Irakban állomásozó lengyel erők egyik őrnagyát. A sebesült Hieronim Kupczyk őrnagyot a kerbelai lengyel tábori kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni.
A lengyel irányítású, többnemzetiségű hadosztály rendőrsége és az iraki rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, a támadók elfogására pedig szövetséges akció indult. Ez volt az első haláleset az Irakban szolgáló csaknem 2500 fős lengyel alakulat soraiban. Irak középső övezetében tucatnyi ország mintegy 9 200 katonája három dandár kötelékében szolgál lengyel parancsnokság alatt, köztük a magyarok is.
Csütörtökön életét vesztette egy amerikai katona, mert helyi idő szerint reggel teherautóval aknára hajtott az Bagdadtól több mint 300 kilométerre északnyugatra. Ezzel csaknem egyidejűleg ismeretlenek rakétagránátot vetettek egy járőröző amerikai egységre, megölve annak egyik katonáját. Az újabb két halálesettel 140-re emelkedett a főbb hadműveletek május eleji befejezése óta Irakban elesett amerikai katonák száma. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Radar360: Az orvosi kamara a kormánnyal, a Fradi Messiékkel meccsel

Radar360: Az orvosi kamara a kormánnyal, a Fradi Messiékkel meccsel

Varga Mihály megerősítette, nem indul egyéniben a 2022-es választáson

Varga Mihály megerősítette, nem indul egyéniben a 2022-es választáson