Tetszett a cikk?

A modernizáció nem egyenlő a nyugatosítással - fejtette ki George Bush amerikai elnök csütörtökön Washingtonban elhangzott beszédében, amelyben a közel-keleti térség országainak a demokratizálását szorgalmazta.

A demokrácia a haladás útja; ugyan nem tökéletes, de ez az emberhez legméltóbb társadalmi berendezkedés – mondta Washingtonban George Bush. Az amerikai elnök csütörtöki beszédében elutasította azokat a nézeteket, amelyek az iszlámot a demokráciával összeegyeztethetetlennek tartják; szerinte a modernizáció nem jelenti az iszlám társadalom nyugatosítását, a haladást valójában a politikai ideológiák és a terror fékezi.
Bush szerint a közel-keleti térség válaszút előtt áll, s különösen nagy a tét Irakban, mivel a terroristákat világszerte felbátorítaná, ha kudarcot vallana a demokrácia ottani megteremtése. A szabad és demokratikus Irak döntő fordulatot hozna a "demokráciáért vívott globális forradalomban" - mutatott rá Bush, aki végül megemlítette: annak idején sokan hitetlenkedtek, amikor Ronald Reagan egykori amerikai elnök Kelet-Európa szabadságáért szállt síkra. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Egy forintot sikerült az MNB-nek lealkudnia egy 170 milliós beszerzés során

Egy forintot sikerült az MNB-nek lealkudnia egy 170 milliós beszerzés során