Tetszett a cikk?

Kilakoltatták moszkvai irodájából a Soros György érdekeltségi körébe tartozó Nyílt Társadalom Intézetet péntekre virradó éjszaka. Az irodaház tulajdonosa a bérleti díj fizetésének elmaradásával indokolta akcióját, az intézet cáfolja, hogy nem fizettek volna.

Péntekre virradó éjszaka mintegy 40 terepruhás, valamint egy csoport civil öltözetű férfi behatolt a Soros György amerikai pénzmágnás érdekeltségi körébe tartozó Nyílt Társadalom Intézetet irodájába. A munkatársakat az utcára tessékelték, az irodában található iratokat és berendezési tárgyakat pedig dobozokba csomagolták, majd kihordták egy teherautó platójára. Az akció az ingatlant birtokló Szektor-1 cég képviselőinek a jelenlétében zajlott. A cég igazgatója azzal indokolta az intézkedést, hogy az intézet 2001 óta nem fizette az irodák bérleti díját. Az intézet képviselői ezt cáfolták, és törvénytelennek nevezték a kilakoltatást. Az intézet a civil társadalom kiépítését támogatja a volt szocialista országokban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség