Tetszett a cikk?

A vajdasági magyarok már nem kérik, hanem követelik a kettős állampolgárságot, mert az igényük jogos - szögezte le pénteken Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke. A délvidéki magyar pártok együtt ötvenezer támogató aláírást gyűjtöttek össze a kettős állampolgárság odaítéléséért.

Kasza Böröcz József, a Vajdasági Magyar Polgári Mozgalom és Ricz György, a Kereszténydemokrata Európa-mozgalom elnökének társaságában tartott Szabadkán sajtótájékoztatót, amelyen megerősítette, hogy a délvidéki magyar pártok együtt közel ötvenezer támogató aláírást gyűjtöttek össze a kettős állampolgárság odaítéléséért. A VMSZ egy hónap alatt közel harmincezer aláírást gyűjtött össze. „Hiszek abban, hogy az anyaország végérvényesen felfogja: a kettős állampolgárság igénye nem a vajdasági pártok, hanem a vajdasági magyar polgárok igénye” - mondta Kasza.
A legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke szerint sajnálatos, hogy nincs kellő politikai akarat a magyarországi parlamenti pártokban a kettős állampolgárság kérdésének rendezésére. Úgy vélte, az MDF javaslatának elfogadása megkönnyíthette volna a rendezést, de az elutasítás sem akasztja meg a folyamatot, a magyar külügyminisztérium, illetve a délvidéki magyar pártok november folyamán folytatják szakértői tárgyalásaikat.
Mindhárom pártelnök élesen bírálta az aláírásgyűjtés kezdeményezőjét, a Vajdasági Magyar Demokrata Pártot, amiért a többi párttól külön, már szerdán a nyilvánosság elé tárta az aláírásgyűjtés eredményeit, noha az volt a megállapodás, hogy "közös ügyként" kezelik a kérdést. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Polt a cégbírósághoz küldte Vadait egy MTÜ-s összeférhetetlenség miatt

Polt a cégbírósághoz küldte Vadait egy MTÜ-s összeférhetetlenség miatt

Marabu Féknyúz: Nem magyar művész, aki

Marabu Féknyúz: Nem magyar művész, aki