Tetszett a cikk?

Hat amerikai katona vesztette életét pénteken, amikor az iraki Tikrítnél lezuhant helikopterük. Ugyanezen a napon Moszul városában ismeretlenek megtámadtak egy amerikai konvojt, és egy katonát megöltek.

A legénység mind a hat tagja meghalt pénteken, amikor az iraki Tikrítnél lezuhant egy Black Hawk típusú amerikai katonai helikopter. A városnál állomásozó amerikai katonák szerint a helikoptert valószínűleg rakétagránáttal lőtték le. Az amerikai hadsereg hivatalosan egyelőre semmit sem közölt a lezuhanás okáról, az ügyet vizsgálják. Május elseje óta ezen kívül már három helikoptert lőttek le Irakban.
Szintén pénteken egy amerikai katona vesztette életét és hat megsebesült, amikor az ország északi részén lévő Moszul városában ismeretlenek gépfegyverekkel és rakétagránátokkal támadtak egy amerikai konvojra. Ezzel száznegyven fölé emelkedett a fegyveres összetűzésekben elesett amerikai katonák száma azóta, hogy május elsejével George W. Bush elnök befejezettnek nyilvánította a nagyarányú katonai akciókat az arab országban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót