Tetszett a cikk?

Papíron megbukott a szerb kormány, miután vasárnap a kormányzó Szociáldemokrata Párt (SDP) úgy döntött, hogy kihátrál a kabinet mögül. Az SDP tíz képviselője nélkül a kormány kisebbségben van a parlamentben.

Szlobodan Orlics, az SDP elnöke a párt vezető testületének vasárnapi ülésén felszólította a párt tíz képviselőjét, hogy vonják meg a támogatást Zoran Zsivkovics kormányától, a miniszterelnököt pedig felhívta arra, hogy kezdeményezze a parlamenti választás kiírását. Az SDP hetek óta zsarolgatta Zsivkovicsot, legfőbbképpen a különféle gyanús ügyletekkel kapcsolatosan hírbe hozott miniszterek azonnali menesztését követelte tőle.
A törvényhozásban október 14-e ót folyik a vita a parlamentben uralkodó káoszért felelősnek tekintett Natasa Micsics parlamenti elnök és a kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványról. A vita csütörtökön szakadt meg, s Micsics asszony november 18-ára, az elnökválasztások utáni időpontra halasztotta annak folytatását. Valószínűsíthető azonban, hogy egyik bizalmi szavazásra sem kerül sor, mivel a kormány önmaga fogja kezdeményezni a választások kiírását. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A közértlánc- és hoteltulajdonos K. Ferenc a letartóztatott magyar milliárdos

A közértlánc- és hoteltulajdonos K. Ferenc a letartóztatott magyar milliárdos

Már terjed a neten, hogy a bejrúti robbanást “valójában” rakéta okozta

Már terjed a neten, hogy a bejrúti robbanást “valójában” rakéta okozta

Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók

Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók