Tetszett a cikk?

Mihail Hodorkovszkij orosz üzletember őrizetbe vétele kedvezőtlen hatással van Oroszország politikai és gazdasági fejlődésére - vélekedett Soros György, a magyar származású üzletember.

Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Szabadlábra helyezik-e Hodorkovszkijt december 7-e előtt
Soros az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy az orosz kormányt Hodorkovszkíj letartóztatásával kapcsolatos döntése nagyon nagy hiba volt. A világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott Soros szerint a demokráciáért folyó küzdelmet mostantól Oroszországban kell folytatni, különösen a jogbiztonság területén, ahol hiányosságok mutatkoznak. Kijelentette, hogy kívülről semmit sem lehet tenni az Oroszországon belüli változásért, de figyelmeztetni lehet.Soros szerint ilyen körülmények között megkérdőjelezhető Oroszország tagsága a G8-ak (a hét vezető gazdasági demokratikus állama és Oroszország) csoportjában. Ehhez a csoporthoz tartozni ugyanis olyan kiváltságot jelent, amit a demokrácia elveinek megtartásával lehet kivívni. A Jukosz-ügy súlyosan visszahat majd Oroszország gazdasági fejlődésére, s elijeszti a hazai és a külföldi tőkét - mondta Soros. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban