Tetszett a cikk?

Jelentősen nőtt Howard Dean volt vermonti kormányzó esélye az ellenzéki Demokrata Párt elnökjelöltségének elnyerésére azzal, hogy két politikailag befolyásos szakszervezet is mögé állt.

Együttesen hárommillió tagot számlál az AFL-CIO szövetség két legnagyobb tagszervezete, az állami, megyei és városi alkalmazottak (AFSCME) és a közalkalmazottak (SEIU) szakszervezete, amelyek pénzzel, széles szervezeti struktúrájukkal és önkéntesek hálózatával segíthetik Dean kampányát. A politikus – aki a kilenc demokrata elnökjelölt-aspiráns közül eddig már eddig is a legesélyesebb volt - a szövetséggel tovább növelheti előnyét.A demokrata pártban sokan túlzottan baloldalinak tartják Deant ahhoz, hogy sikerrel vegye fel a versenyt George Bush elnökkel. Dean egyébként vetélytársaival - John Edwards észak-carolinai, John Kerry massachusettsi, Joe Lieberman connecticuti szenátorokkal és Richard Gephardt missouri képviselővel – ellentétben tavaly ősszel a kongresszusban az elnököt az iraki háború megindítására felhatalmazó határozat ellen szavazott. Népszerűségét jelzi, hogy - nagyrészt az interneten - már 25 millió dollárt sikerült gyűjtenie kampányához, s lemondott az ehhez járó állami támogatásról. Így 19 millió dollártól elesik ugyan, viszont nem kell tartania magát a kampánykiadások törvényben rögzített 45 millió dolláros felső határához. Összehasonlításképp: George Bush elnök eddig csaknem 100 millió dollárt gyűjtött össze. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Unió szétesését vizionálta Budapesten a lengyel miniszterelnök

Az Európai Unió szétesését vizionálta Budapesten a lengyel miniszterelnök

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash