Tetszett a cikk?

Oroszországban nem lesz reprivatizáció - biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnök Horst Köhlert, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatóját csütörtökön Moszkvában.

A tárgyaláson, melyen Putyin és Köhler külön foglalkozott a Jukosz-üggyel, az orosz elnök biztosította tárgyalópartnerét: a privatizáció eredményeinek felülvizsgálatát célzó javaslatok sem kerülnek napirendre. Andrej Illarionov, az elnök gazdasági tanácsadója szerint Putyin kijelentette: bár a főügyészség vádat emelt az olajvállalat néhány vezetője ellen, a bűnösségüket bizonyító bírósági tárgyalásig ártatlannak tekintik őket. Az orosz elnök - aki hosszú ideig nem foglalt állást nyilvánosan a Jukosz ellen nyáron kezdődött vizsgálatsorozat ügyében - azt mondta: semmi ok nincs azt feltételezni, hogy az orosz törvényeket szelektív módon alkalmazzák a Jukosz-ügyben.Köhler úgy értékelte, hogy Moszkva helyes makrogazdasági politikát folytat. Véleménye szerint érezhető fejlődés történt az orosz gazdaságban, ugyanakkor a költségvetési politika elgyengülésére hívta fel a figyelmet, és szigorúbb pénz- és hitelpolitikát szorgalmazott. A tárgyaláson Putyin azt mondta, hogy idén 12 százalékos inflációs ütem várható Oroszországban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"