Tetszett a cikk?

A terrorista szervezet a törökországi támadás mellett az Irakban lévő olasz katonák elleni merényletet is magára vállalta, Japánt pedig megfenyegette.

A londoni székhelyű al-Kudsz al-Arabi napilap főszerkesztője vasárnap közölte, hogy a szerkesztőség elektronikus postán kapott üzenetet, amelyben egy magát Abu Hafsz al-Maszri brigádok - al-Kaida névvel illető szervezet vállalta az isztambuli merényletek végrehajtását. A két zsinagógánál végrehajtott pokolgépes merényletben 23 ember vesztette életét, a sebesültek száma meghaladta a háromszázat. Az eddigi jelentések szerint az áldozatok döntő többsége török muzulmán járókelő volt, a halottak között csak hatan voltak a helyi zsidó közösség tagjai.Ugyancsak az al-Kaida jelentkezett az iraki olasz kontingens elleni merénylet végrehajtójaként. Az iraki Nászírijában található olasz katonai főhadiszállás ellen végrehajtott öngyilkos merénylet 19 olasz állampolgár, döntő többségében csendőr és katona halálát okozta. Az al-Kaida nevében egyben arra figyelmeztették Japánt, hogy Tokió "szíve" is célpont lehet, ha a japán kormány az Egyesült Államok követelésére katonákat küld Irakba. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta