Tetszett a cikk?

A Japánban tartózkodó amerikai védelmi miniszter vasárnap világossá tette: a tervezett politikai hatalomátadás nem érinti az amerikai csapatok jelenlétét Irakban.

Az amerikai erők nem kezdenek semmiféle kivonulásba júniustól - mondta Donald Rumsfeld. Az amerikai védelmi miniszter az előző nap Bagdadban bejelentett hatalomátadás kapcsán nyilatkozott, amelynek értelmében a jelenlegi amerikai kormányzó, Paul Bremer vezetése alatt működő testület jövő év júniusában teljes egészben átadja az ellenőrzést az irakiakból álló átmeneti kormánynak.A hatalomátadás felgyorsítása mellett foglalt állást vasárnap a lengyel miniszterelnök, az Irakban állomásozó fegyveres erők létszámának növelésével szemben. A lehető leghamarabb el kell fogadni az új alkotmányt, és fel kell állítani az új iraki hatóságokat - mutatott rá Leszek Miller.Az amerikai elnök a mind véresebb támadások ismeretében sem tartja elhibázottnak a szövetségesek felkészülését a háború utáni időszakra. George W. Bush kijelentette: rendre nem váltak valóra az iraki olajlétesítmények felrobbantásáról, a síita-szunnita polgárháborúról, a tömeges iraki éhínségről, a világot elöntő menekülthullámról szóló háború előtti jóslatok. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük