Tetszett a cikk?

Királyi pompával kezdődött meg hivatalosan szerdán délelőtt George W. Bush amerikai elnök nagy-britanniai látogatása, amelyet példátlan biztonsági előkészületek előztek meg.

George Bush és felesége, Laura kedd este érkezett Londonba. Bush az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki az uralkodó vendégeként tölthet el három napot a brit fővárosban - ezt jelenti a látogatás állami jellege.A hasonló látogatások protokollján azonban a mindent megelőző biztonsági megfontolások ezúttal némi csorbát ejtettek: Bush és II. Erzsébet királynő nem hajtatott végig a nyitott királyi hintón az Admiralitás és a Buckingham-palota közötti Mall sugárút híres vörös aszfaltján, ahogy az egyébként az uralkodó vendégeinek kijár.Hivatalos és sürgős vizsgálatot jelentett be a londoni királyi udvar, miután a Daily Mirror szerdán felfedte, hogy munkatársának a 10 millió fontba kerülő, 14 ezer rendőrt megmozgató példátlan biztonsági előkészületek ellenére már nyolc hete szabad bejárása volt a Buckingham-palota belső szentélyeibe is. Ryan Parry, a lap munkatársa a szerdai számban közölt, 13 oldalas képes beszámolóban feltárta: fullajtárnak vették fel a palotába, miután egy valós és egy hamis referenciát megadva jelentkezett az udvar internetes honlapján meghirdetett állásra.Parry fotókkal igazolta a lapban, hogy szabad bejárása volt II. Erzsébet királynő reggeliző szobájába, a királyi pár gyermekeinek és unokáinak palotabeli lakosztályaiba, és az amerikai elnök és neje által használt Belga Lakosztálynak még a hálószobájába is. Szerdán reggel ő lett volna az egyike azoknak, akik segédkeztek Bush reggelijének felszolgálásában. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Elkészült a törvényjavaslat: adótartozást is behajthatna a börtönkártérítésekből az állam

Elkészült a törvényjavaslat: adótartozást is behajthatna a börtönkártérítésekből az állam

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából