Tetszett a cikk?

Az Eduard Sevardnadze grúz elnök hivatalban maradását pártoló tüntetők gyűltek össze szerdán a tbiliszi parlament épülete előtt, az elnök pedig megismételte ajánlatát: kész újra találkozni radikális ellenzékének vezetőivel.

Az Újjászületés párt már az előző napon is szimpátiatüntetést szervezett ugyanott Sevardnadze védelmében. Az elnököt pártoló erők csak mostanában vették birtokukba a parlamenti épület előtti térséget, a korábbi napokban az államfő lemondását követelő ellenzéki tüntetők töltötték meg rendszeresen a teret.A Grúziához tartozó Adzsár Autonóm Köztársaság elnöke, Aszlan Abasidze által vezetett Újjászületés régebben több kérdésben összekülönbözött Sevardnadze elnökkel, most mégis kiáll mellette. Ennek az a fő oka, hogy sokkal élesebb az ellentéte a Mihail Szaakasvili vezette jobboldali radikális Nemzeti Mozgalommal, amely a leghangosabban követeli az államfő távozását, azt állítva, hogy a hatalom csalt a november 2-án megrendezett parlamenti választásokon.Szaakasvili közben Zugdidi városából toboroz tüntetőket a maga pártja számára - jelentette a független Rusztavi-2 televízió. Arra próbálja rávenni ottani híveit, hogy menjenek tüntetni Tbiliszibe csütörtökön, azon a napon, amelyen a központi választási bizottság várhatólag bejelenti a november 2-i választások végeredményét. A Nemzeti Mozgalom szerint érvényteleníteni kell "a csalásokkal meghamisított" eredményeket.Az eddig ismertetett nem hivatalos végeredmények szerint Sevardnadze Új Grúziáért tömbje kapta a legtöbb szavazatot, és Abasidze Újjászületés pártja áll a második helyen. A hivatalos végeredményeket november huszadikán teszik közzé - jelentette be a grúz központi választási iroda szerdán.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Megszökött 50 ezer lazac egy ausztrál halgazdaságból, a környezetvédők aggódnak

Megszökött 50 ezer lazac egy ausztrál halgazdaságból, a környezetvédők aggódnak