Tetszett a cikk?

Az ideiglenes államfő pénzügyi segítséget kíván kérni a nemzetközi közösségtől, s emellett radikális intézkedések bevezetését szorgalmazza.

Grúzia a gazdasági összeomlás szélén áll - jelentette ki Nino Burdzsanadze, a kaukázusi köztársaság ideiglenes államfője kedden. Burdzsanadze az elnöki hivatal munkatársai előtt elmondta, hogy pénzügyi segítséget kíván kérni a nemzetközi közösségtől, mivel az ország gazdasági helyzete sokkal súlyosabb, mint azt sokan gondolták. Kijelentette: a gazdaság állapotának további romlását elkerülendő több radikális intézkedés bevezetésére lesz szükség.Grúzia gazdasági helyzete már tíz éve válságban van, külföldi adósságának összege eléri az 1,75 milliárd dollárt. A Nemzetközi Valutaalap megtagadta, hogy pénzt folyósítson Tbiliszinek, ameddig Eduard Sevardnadze korrupcióval összefonódott kormánya van hatalmon.Eközben a grúz legfelsőbb bíróság kedden érvénytelennek nyilvánította a november 2-án tartott parlamenti választások eredményét. A legfelsőbb bírói testület szóvivője szerint a határozat végleges, fellebbezésnek nincs helye. A megválasztott parlament az új választásokig marad hivatalában. A választások időpontjáról várhatóan kedden születik döntés. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól