Tetszett a cikk?

Az előre hozott elnökválasztás időpontját a grúz parlament rendkívüli ülése tűzte ki, miután a legfelsőbb bíróság érvénytelenítette a november 2-i parlamenti választások eredményét.

A jelenlévő 155 képviselő egyhangúlag szavazta meg a javasolt dátumot. Eduard Sevardnadze vasárnap mondott le elnöki tisztéről az ellenzék követelésére.

Közben bejelentette lemondását Avtandil Dzsorbenadze grúz államminiszter, a végrehajtó hatalom második számú vezetője, Eduard Sevardnadze lemondott elnök egyik legutolsó, még posztján maradt híve.

Az államminisztert Nino Burdzsanadze ideiglenes államfő reggeli, a televízióban is közvetített beszédében szólította fel a távozásra, jórészt rá hárítva a felelősséget az ország súlyos gazdasági helyzetéért és a november 2-i parlamenti választásokon elkövetett csalásokért.

A grúz legfelsőbb bíróság egyébként kedden érvénytelennek nyilvánította a november 2-án tartott parlamenti választások eredményét. Az állami televízióban ismertetett döntés szerint érvénytelen a pártlistákról a parlamentbe bekerült 150 képviselő megválasztása, a 85 egyéni választókerületben indult jelöltekre leadott szavazatok összeszámlálását pedig leállították.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának