Tetszett a cikk?

Hétfőn tartja meg első ülését a testület, amelynek tagja az Irakkal határos hat ország, valamint Egyiptom, a Biztonsági Tanács öt állandó tagja és öten a nem állandó tagok közül.

Az összekötő ország feladata az lesz, hogy egyeztessék az Irakkal szomszédos és a világ más övezeteiben lévő országok elképzeléseit az arab országban kialakult helyzettel kapcsolatban.Az összekötő csoportot az Irakkal határos hat ország - Szaúd-Arábia, Jordánia, Szíria, Törökország, Irán és Kuvait - , a térségben rendkívül fontos szerepet játszó Egyiptom, valamint a Biztonsági Tanács öt állandó tagja alkotja, valamint a BT nem állandó tagjai közül öt ország (Németország, Angola, Chile, Pakisztán és Spanyolország). A csoportban részt vevő államokat ENSZ-nagyköveteik képviselik a világszervezet New York-i székhelyén esedékes megbeszéléseken.Eközben rakéta- vagy aknalövedék csapódott be szerda késő este Olaszország bagdadi nagykövetségének az épületébe, de senkinek sem esett bántódása. A lövedék a második emeletet találta el. A kései időpontban már csak néhányan tartózkodtak az épületben. Az Irakban állomásozó olasz haderő a legmagasabb szintű riadókészültségben van azóta, hogy a hónap elején Násziríjában 19 olasz katona vesztette életét egy öngyilkos merényletben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját