Tetszett a cikk?

Az izraeli szándék a közel-keleti rendezést célzó nemzetközi útiterv nyilvánvaló megsértése, és ellentmond a zsidó államnak az Egyesült Államokkal szemben vállalt kötelezettségével is.

Izrael legalizálni kíván több ciszjordániai zsidó telepet, amely az elmúlt három évben engedély nélkül létesült - jelentette be Zeév Boim. Az izraeli helyettes védelmi miniszter kifejtette: nem titok, hogy az elmúlt években illegális telepek létesültek. Néhány városias jellegű település esetében a befejezéshez közeledik a legalizálási folyamat.Az izraeli szándék a közel-keleti rendezést célzó nemzetközi útiterv nyilvánvaló megsértése, és ellentmond a zsidó államnak az Egyesült Államokkal szemben vállalt kötelezettségével is. Az ENSZ, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Oroszország közös útiterve előírja Izrael számára, hogy számoljon fel több tucat, 2001 óta létesített zsidó települést az általa megszállt területeken, és állítsa le az építkezést a már létező telepeken.Az izraeli kormány engedélyezte, hogy ezekhez a településekhez utakat építsenek. A telepesek 1998-ban létesítettek néhány előőrsöt Ciszjordániában, hogy megakadályozzák a területet a békéért elnevezésű kezdeményezés megvalósítását. A telepesek akcióját az elmúlt években a jobboldali kormányok hallgatólag támogatták. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak