Tetszett a cikk?

Hét spanyol hírszerző, két japán diplomata, két dél-koreai és egy kolumbiai civil meghalt, négy további külföldi pedig megsebesült a hétvégi támadásokban.

Iraki támadók a hétvégén több civil külföldi ellen követtek el támadást. Szombaton Tikrít közelében - ahol a leggyakoribbak a támadások az amerikai erők és az iraki stabilizációban részt vevő más külföldiek ellen - az országúton lőttek le két japán diplomatát, amikor pihenésre leálltak az út szélén. Másnap ugyanazon az országúton nyitottak tüzet gépkocsin haladó külföldiekre, két dél-koreai állampolgár - minden bizonnyal villanyszerelők - meghalt, kettő súlyosan megsebesült. Vasárnap a fővárostól 60 kilométerre északra fekvő Balad környékén egy, a koalíció alkalmazásában álló kolumbiai civilt öltek meg ismeretlen fegyveresek. Szombaton egy merényletben meghalt hét spanyol hírszerző is.Közben az amerikai hadsereg is stratégiát váltott, s heves ellentámadásokat indított az iraki gerillacsapatok ellen. Az amerikai 4. gyalogos hadosztály szóvivője szerint a megbuktatott elnök, Szaddám Huszein egyik fő támogatójának számító, félkatonai Fidáíjín Szaddám milícia egyenruháját viselő támadók vasárnap este Irak északi részén, Szamarra városának körzetében több rajtaütést kíséreltek meg az arra haladó amerikai katonai konvojokon. Az amerikai erők visszaverték a támadást, s a támadók közül negyvenhat irakit megöltek. Az irakiak öt amerikai katonát megsebesítettek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő