Tetszett a cikk?

A hegyről lezuhant másik magyar hegymászónak már csak a holttestét találták meg.

Megmentették az egyik magyar hegymászót az ausztriai Hochtornál az osztrák hegyi mentők hétfőre virradóra. A helyi csendőrdég részéről Sigmund Schnabel őrnagy elmondta, hogy az osztrák mentőszolgálat egyik helikoptere találta meg, és helyezte biztonságba azt a szombathelyi hegymászót, aki vasárnap este rekedt a hegycsúcs közelében.A másik eltűnt magyar utáni kutatásba hétfőn bekapcsolódott az osztrák belügyminisztérium, valamint a hadsereg egy-egy helikoptere. A magyar hegymászó holttestét dél körül fedezték fel az osztrák hegyi mentők. Az alpinista 200 métert zuhant, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt sebesüléseibe.Vasárnap este a két szombathelyi hegymászó a stájerországi Hochtor csúcs megmászására tett kísérletet, amikor egyikük 200 méterrel a 2372 méter magas csúcsra való feljutás előtt egy gerincről lezuhant. Társa a sziklafalon rekedt, minden felszerelés nélkül.Egy 30 éves magyar rendőr múlt héten szerdán zuhant le Ausztria legmagasabb hegycsúcsánál, a Grossglockner csúcsnál. A magyar hegymászónak nyoma veszett, s az osztrák mentőosztagok vasárnap leállították a kutatást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!