Tetszett a cikk?

Öt irakiból négy kevésbé vagy egyáltalán nem bízik a megszálló amerikai és brit erőkben, derül ki az Oxford Research International felméréséből.

Az októberben és november közepén készített közvélemény-kutatás során összesen 3.244, 15 évesnél idősebb iraki állampolgárt kérdeztek meg. Az Oxford Research International szerint ez a felmérés az első, valóban reprezentatív felmérés Irak „új történelmében”.Az első eredmények szerint az irakiak 56,6 százaléka egyáltalán nem, 22,2 százaléka pedig kevésbé bízik az amerikai és brit erőkben. Mindössze a 7,6 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy „nagyon” megbízik a megszálló erőkben.Ugyanakkor a megkérdezettek 43 százaléka közölte azt, hogy Szaddám Huszein bukása volt a legjobb dolog, ami az elmúlt 12 hónapban történt vele. A megkérdezettek 35,1 százaléka az év legrosszabb eseményének a háborút tartotta.Ami a jövőre vonatkozó kérdéseket illeti, a megkérdezettek 90,3 százaléka véli többé-kevésbé úgy, hogy Iraknak demokráciára van szüksége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok