Tetszett a cikk?

Az immár a szenátus által is elfogadott törvény az ország legnagyobb médiavállalkozójának, Silvio Berlusconi kormányfőnek tesz engedményeket.

Az új jogszabály hatályon kívül helyezi a legfelsőbb bíróság azon korábbi határozatát, amely előírta a Silvio Berlusconi három televízió-csatornája közül az egyik számára azt, hogy ez év végéig álljon át a műholdas sugárzásra. Az új szabályozás emellett lazít a televíziókat korlátozó, reklámra vonatkozó előírásokon, és 2009-től lehetővé teszi a televízióadók tulajdonosai számára lapkiadók megvásárlását is.A kormányzó többség érvelése szerint az új törvény elősegíti a sokféleséget az olasz médiában. Az ellenzéki pártok szerint viszont alkotmányellenes, ezért az államfőhöz fordulnak, a jogszabály aláírásának megtagadását kérve tőle. Nincs kétségem afelől, hogy Ciampi elnök aláírja a törvényt - reagált az ellenzék kezdeményezésére Berlusconi.Berlusconi tulajdonában van Olaszország mindhárom nagy magántelevíziója, s közvetve az olasz kormányfő gyakorol ellenőrzést a RAI közszolgálati rádió- és televíziócsatorna felett, mindemellett pedig tulajdonosa az ország legnagyobb kiadójának, a Mondadorinak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindent felülmúló startról beszél a Sony, még több PlayStation 5 kerül a boltokba év végéig

Mindent felülmúló startról beszél a Sony, még több PlayStation 5 kerül a boltokba év végéig

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten