Tetszett a cikk?

A volt jugoszláv államfő, a legsúlyosabb háborús bűncselekményekkel vádolt Szlobodan Milosevics vezeti a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) választási listáját a december végi előre hozott parlamenti választáson.

Az SPS az elkövetkező napokban adja át jóváhagyásra a névsort a köztársasági választási bizottságnak. Megfigyelők szerint a testületnek valószínűleg nem lesz ellenvetése az ellen, hogy a lista éléről a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) vádlottja is pályázik a képviselői helyre, akit Szerbiában is egy sor súlyos politikai bűnténnyel vádolnak. A választási bizottság ugyanis már jóváhagyta a Szerb Radikális Párt (SRS) választási névsorát, amelyet ugyancsak a pártelnök, a szintén háborús bűncselekményekkel vádolt Vojiszlav Seselj vezet.A szerb radikálisok népszerűségét tekintve borítékolható, hogy a december 28-ai parlamenti választáson Seselj pártjával együtt bejut a parlamentbe, vagyis képviselői mandátumhoz jut, az ötszázalékos parlamenti küszöb miatt az SPS sikere már kevésbé biztos. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára