Tetszett a cikk?

Rolandas Paksas elnöknek a testület előtt a fegyvercsempészettel vádolt Jurijus Borisovas orosz származású üzletemberhez fűződő kapcsolatairól kellett számot adnia.

A másfél órás csütörtöki meghallgatáson Paksas közölte, hogy nem sértette meg sem az alkotmányt, sem a hatályos törvényeket, mert nem tudott az üzletember elleni vizsgálatról. Több kérdésre memóriazavarára hivatkozva nem válaszolt.Az elmozdítással fenyegetett Paksas, akit egy parlamenti vizsgálóbizottság azzal vádolt meg, hogy összejátszik az orosz alvilággal, tavaly április 11-én kelt rendeletében litván állampolgárságot adományozott akkori választási hadjárata legfőbb anyagi támogatójának. Jurijus Borisovas ellen nemzetközi tilalmakat kijátszó fegyvercsempészés miatt korábban vizsgálat indult, s titkosszolgálatok állítólag már a honosítás előtt figyelmeztették az elnököt a gyanús ügyletekre.A törvényhozás kedden fogadta el nagy többséggel az államfő és az orosz maffia közötti lehetséges kapcsolatokat vizsgáló parlamenti bizottság jelentését, amely egy rögzített telefonbeszélgetés alapján megállapította: Paksas zsarolhatóvá vált, ezért jelenlegi tisztségében veszélyt jelent az állam biztonságára. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között