Tetszett a cikk?

Alááshatja a szárnyait bontogató észak-koreai gazdasági reformokat, hogy csökkentek a kommunista államnak juttatott nemzetközi segélyek.

Massod Hyder, az ENSZ észak-koreai humanitárius koordinátora szerint érzékelhető volt a változás a világ legtotalitáriusabb államában, de az országnak továbbra is szüksége van a nemzetközi közösségek támogatására. Hyder szerint az észak-koreai kormány által tett piacgazdasági lépések miatt közel egymillió embert fenyeget éhínség, és segítség hiányában a gazdasági reformok a visszájukra fordulhatnak.Elemzők szerint a nemzetközi közösségek azért csökkentették az országnak juttatott segélyeiket, mert így akarnak nyomást gyakorolni Észak-Koreára, hogy hagyjon fel atomfegyverprogramjával.Szerdán egy magas rangú amerikai diplomata közölte, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem újítják fel az idén az észak-koreai atomfegyverprogram miatt kialakult válság rendezéséről augusztusban kezdett, hatoldalú tárgyalásokat. Minden valószínűség szerint jövő évre halasztják az eredetileg december 17-re tervezett tárgyalásokat. A diplomata a halasztás okaként a túlzott észak-koreai követeléseket említette.Az Észak- és Dél-Korea, az Egyesült Államok, Oroszország, továbbá Kína és Japán részvételével augusztusban Pekingben kezdődtek meg a többoldalú tárgyalások, az első forduló azonban nem hozott eredményt. A felek előzetesen abban állapodtak meg, hogy a megbeszéléseket december 17-én folytatják, ugyancsak a kínai fővárosban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Orbán apja a Direkt36-nak: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem

Orbán apja a Direkt36-nak: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem