Tetszett a cikk?

A feltehetően öngyilkos merényletet kedden Irak északi részén hajtották végre.

Az amerikai hadsereg közlölte: a katonákat a Moszul melletti Tell-Áfárban létesített támaszpontjuk bejáratánál érte feltehetően öngyilkos támadás. A robbanószerkezet egy ismeretlen gépjárműben lépett működésbe. Mint az amerikai 101. légi szállítású hadosztály szóvivője, Trey Cate elmondta, a katonák rálőttek a járműre, amely nem akart megállni a bejáratnál, a kocsi ezt követően robbant fel. Négy sérült állapota súlyos, őket a moszuli amerikai katonai kórházba szállították, de ők sincsenek életveszélyben. Tell-Áfár környékén elsősorban a síita közösséghez tartozó türkmének élnek, és eddig még nem történt ebben a térségben erőszakos cselekmény Szaddám Huszein volt iraki elnök rendszerének áprilisi bukása óta.Ezt megelőzően hétfő este az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyöntetűen elítélte az Irakban a rendet fenntartani próbáló koalíció külföldi és helyi személyzete elleni támadásokat, illetve azokat az akciókat, amelyek november közepén és végén olasz, spanyol, japán, dél-koreai és kolumbiai állampolgárokat sújtottak.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó