Tetszett a cikk?

Egy közvélemény-kutatás szerint biztosra vehető a hivatalban lévő elnök újraválasztása; most az orosz szavazók 67 százaléka voksolna Vlagyimir Putyinra.

A hivatalosan a pártok felett álló Putyinnak az induláshoz el kell fogadnia egy, a dumába bejutott párt jelölését. Az elnökkel összeforrt Egységes Oroszország a dumaválasztások nyomán a 450 mandátum felére számíthatott, szövetségeseivel együtt pedig a kétharmadára.Az előzetes felmérések szerint - amennyiben most vasárnap lenne az elnökválasztás – a szavazók mindössze öt százaléka támogatná Gennagyij Zjuganov kommunista pártvezetőt, míg az ultranacionalista-populista Vlagyimir Zsirinovszkij a leadott voksok két százalékát, a nemzeti-baloldali Szergej Glazev pedig alig egy százalékát kapná. Utóbbi, akinek pártja, a Haza tömb látványos sikerrel debütált az alsóházi választáson, bejelentette, hogy nem szándékozik indulni az elnökségért Putyinnal szemben. Nyitott kérdés még, hogy a két kis liberális párt, a Jobboldali Erők Szövetsége és a Jabloko (amelyek a listás szavazáson nem érték el az új dumába való bejutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt) meg tud-e állapodni közös jelölt indításában. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok