Tetszett a cikk?

Továbbra is ragaszkodik a tajvani elnök ahhoz, hogy megtartsák a márciusra kitűzött népszavazást az ázsiai országban. A népszavazás azonban a Kínától való függetlenség kérdése helyett a kínai katonai fenyegetés elutasításáról szólna.

Csen Suj-pien szerdán megerősítette, hogy kiírják a népszavazást, amelyen a tajvaniak követelhetik majd, hogy Kína azonnal vonja vissza a szigetországra irányított ballisztikus rakétáit, illetve, hogy Peking tegyen nyilvánosan világos ígéretet arra, hogy nem alkalmaz erőt Tajvannal szemben.A referendumnak semmi köze a Kínától való függetlenséghez - jelentette ki Csen Suj-pien. Nem áll szándékunkban megváltoztatni a status quót – tette hozzá az elnök. Szavai egy nappal követték George Bush amerikai elnök kijelentését, amely szerint az Egyesült Államok ellenzi a tajvani vezetésnek azt a törekvését, hogy hivatalosan független államnak nyilvánítsa a szigetet. A népszavazást, amelyen az eredeti terv szerint arról kérdezték volna meg a lakosságot, hogy akarja-e Tajvan függetlenségét, Washingtonban és Pekingben egyaránt a szigetország függetlenség felé tett lépésének tekintik.Csen Suj-pien azután nyilatkozott a sajtónak, hogy pártja, a Demokratikus Haladó Párt (DPP) hivatalosan is bejelentette: a politikus lesz a párt elnökjelöltje a március 20-i tajvani elnökválasztáson. A népszavazást a tervek szerint a választásokkal egy napon tartják meg Tajvanon. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár