Tetszett a cikk?

Feltehetően az amerikai kincstáré marad a 25 millió dolláros jutalom, mivel a volt iraki diktátor búvóhelyét nem önkéntes nyomravezető segítségével találták meg.

A CNN hírtelevízió szerint az amerikaiak az utóbbi időben a volt elnök több testőrét és a rezsim támasztékát jelentő tikríti klán több tagját is előállították és alapos kihallgatásnak vetették alá őket. Az egyik személytől eljutottak a másikig, míg végül megfelelő értesülésekhez jutottak ahhoz, hogy szombaton elindítsák a "Vörös Hajnal" műveletet.A mozgósított 600 katonának először nem sikerült megtalálnia a diktátor rejtekhelyét, azért a területet lezárták, s módszeresen átfésülték. Így bukkantak végül a pince álcázott bejáratára.Szaddám Huszein fiainak nyomravezetője júliusban 30 millió dollárt zsebelhetett be, fejenként 15-15 milliót. Udaj és Kuszaj ellenállt, és a tűzharcban az amerikaiak lelőtték őket.Eközben Irakban az elmúlt huszonnégy órában négy ellenséget és egy amerikai katonát öltek meg összecsapásokban az al-Anbar tartományban - közölte az országban lévő amerikai haderő központi parancsnoksága. A közlemény nempontosította, hogy az amerikai katona milyen körülmények között veszítette életét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Ezeken az utakon változtak idén a sebességhatárok

Ezeken az utakon változtak idén a sebességhatárok