Tetszett a cikk?

A diktátort feladó személyek Szaddám Huszein ételébe altatót kevertek, majd jelezték az amerikai erőknek, hogy megkezdhetik akciójukat – írja az al-Vatan című szaúdi újság.

Az al-Vatan egy tolmácsra hivatkozva azt írta, hogy a Szaddám Huszeint kísérő három iraki tiszt, valamint két szakács is részt vett a volt iraki elnök feladásában. Tevékenységüket összehangolták Szaddám Huszein unokatestvérével, a Londonban élő Izeddin al-Madzsiddal. A szaúdi lap arra nem tért ki, hogy az iraki diktátor feladói kaptak-e pénzjutalmat az amerikai fegyveres erőktől. Az al-Vatan szerint az elfogáshoz sajátos módon hozzájárult a volt diktátor "második felesége", a jelenleg Libanonban álnéven élő Szamira Sahnabar is. Szaddám Huszein őrizetbe vétele előtt néhány nappal ugyanis telefonon felhívta feleségét, amit egy amerikai műhold rögzített.Az iraki ideiglenes kormányzótanács egy tagja szerdán megerősítette: Szaddám Huszein volt iraki diktátort Bagdad környékén tartja fogva az amerikai hadsereg. Muaffak ar-Rubai sajtótájékoztatón közölte, hogy a volt elnököt Irak területén, nyilvános tárgyaláson fogják felelősségre vonni, és tárgyalásáig nem is fogják Irakból elszállítani. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t