Tetszett a cikk?

A decemberi közvélemény-kutatáshoz felhasznált telefoninterjúk zömét azután készítették, hogy a múlt hét végén sikerült kézre keríteni Szaddám Huszein volt iraki diktátort.

A Financial Times megrendelésére készült, pénteken közzétett felmérés azt mutatta, hogy a szavazási szándékukat biztosra mondó választók körében november óta kilenc ponttal nőtt a brit munkáspárt, a Labour előnye a legnagyobb ellenzéki erő, a konzervatívok előtt. A baloldali kormánypárt jelenleg a biztos szavazók 40 százalékát tudhatja maga mögött, a toryk támogatottsága 31 százalékos, míg egy hónapja még szinte azonos volt a két párt megítélése.Tony Blair miniszterelnök személyes népszerűsége is javult valamelyest: a decemberi felmérésben megkérdezettek 36 százaléka mondta azt, hogy elégedett a kormányfő munkájával az előző havi 32 százalék után. A miniszterelnök számára kedvező hír, hogy a pénteki felmérés szerint a Konzervatív Párt élére nemrég megválasztott Michael Howard tevékenysége az egy hónappal korábbi 26 százalékhoz képest decemberben már csak a választók 22 százalékának tetszik.Az eredményeket közlő Financial Times megjegyezte azt is: a Munkáspárt támogatottságában a korábbi iraki pozitív fejlemények hatására bekövetkezett fellendülések rendre rövid életűnek bizonyultak.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr: Volner javaslata nem befolyásolja a stratégiánkat

Fekete-Győr: Volner javaslata nem befolyásolja a stratégiánkat

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok