A Brassói-havasokban szerencsétlenül jártak között van három romániai magyar fiatalember is.

Az MTI hivatalos forrásból meg nem erősített értesülése szerint az egyik völgyben éppen extrém-síversenyt rendeztek, a balesetvédelem miatt bevett szokástól eltérően azonban a szervezők elmulasztották előtte lerobbantani a hegyről a havat.A hóomlás következtében öten életüket vesztették, köztük – állítólag - egy székelyudvarhelyi, egy brassói és egy csíkszeredai magyar fiatalember. Az értesülés szerint mindegyik magyar versenyző tapasztalt és edzett "extrém-sportolónak" számít, mindegyikük vagy képzett alpinista, vagy hegyi mentő.A lavina eltűntjeiről vasárnap este még nem lehetett sokat tudni. Vannak sebesültek is, közöttük is található romániai magyar.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Összeállt a Volkswagen és a Ford

Összeállt a Volkswagen és a Ford

Több mint száz kecskét tartottak egy pincében Érden – videó

Több mint száz kecskét tartottak egy pincében Érden – videó

Zacher: Már nem kellek

Zacher: Már nem kellek

Bayer kifizeti, de bocsánatot nem kér Hadházytól

Bayer kifizeti, de bocsánatot nem kér Hadházytól

Drágulni fog a Netflix

Drágulni fog a Netflix