Németországban pénteken számos lap kevesebb oldalon jelenik meg; a Radio France-on három napja nem mondanak híreket.

A német újságírók munkabeszüntetése - a második a szövetségi köztársaság történetében - hét tartományt, s főleg regionális lapokat érint, szakszervezeti adatok szerint 70 szerkesztőség 2 ezer alkalmazottja sztrájkol. A sztrájkot meghatározatlan időre hirdették meg, miután az újságírók érdekképviseletei, az újságíró szövetség és a szolgáltatási szektorban dolgozókat tömörítő szakszervezet, a ver.di a bértárgyalásokon nem fogadta el a munkaadók követeléseit.A francia közszolgálati rádió újságírói kedden léptek sztrájkba, mert méltánytalannak ítélik, hogy keresetük 20 százalékkal alacsonyabb, mint a France Télévisions vállalatnál alkalmazott kollégáiké. A rádió hírműsorait a hét második napján kezdték ritkítani, akkor még csak figyelmeztetésnek szánták a friss információk továbbításának lelassítását. A Radio France vezetése egyelőre nem hajlandó a 20 százalékos béremelési követelést teljesíteni, szerintük semmi nem indokolja, hogy a rádióriporterek és műszaki személyzet bérét a tévések fizetéséhez igazítsák.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

A Hyundai megálmodott egy autót, amelynek nemcsak kerei, hanem lábai is vannak

A Hyundai megálmodott egy autót, amelynek nemcsak kerei, hanem lábai is vannak

Szánkókat osztott a Momentum

Szánkókat osztott a Momentum

64 magos processzort ad ki a Huawei, csak úgy emlegetik: szuperchip

64 magos processzort ad ki a Huawei, csak úgy emlegetik: szuperchip

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló  – videó

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló – videó